ADD SAYA DI FACEBOOK ZAMRI HARTANAH

Taman Residensi Bidara Pendang

Tolong Share Ya

Taman Residensi Bidara Pendang

Taman ini adalah taman baru yang yang terletak di Pendang Kedah atau lokasi yang lebih tepat adalah terletak di jalan Ayer Puteh berdekatan dengan Maktab Rendah Sains Mara Pendang.

Taman Residensi Bidara Pendang ini adalah projek perumahan di Pendang yang menawarkan banyak unit teres 1 tingkat kos sederhana dengan 3 bilik dan 2 bilik air. Keluasan tanah bagi setiap unit adalah 1400 kaki persegi manakala keluasan bangunan pula adalah 20 x 43.5 kaki persegi. Status tanah adalah hakmilik kekal pegangan selama lamanya.

Antara kemudahan-kemudahan yang ada di sekitar Taman Residensi Bidara Pendang ini adalah seperti berikut:

  • Maktab Rendah Sains Mara
  • Masjid
  • Sekolah Rendah & Menengah
  • 4 km ke klinik kesihatan Pendang
  • 4.5 km ke Hospital Pendang (Baru)
  • KFC, Pizza Hut, 7-Eleven, ECO, Petrol pum
  • 4 km ke IPD Pendang
  • 7 km ke Tol Pendang
  • Berhampiran semua kemudahan di Pekan Pendang

Projek Taman Residensi Bidara Pendang ini telahpun dimulakan dengan Fasa 1 dan Fasa 2 yang telah siap dan sekarang Fasa 3 sedang memulakan projek pada tahun 2021 ini. Unit unit rumah Fasa 3 ini telahpun di buka untuk jualan kepada orang ramai dengan harga bermula RM 228,000 bagi unit standard.

Namun apa yang menariknya dengan harga RM 228,000 pembeli juga akan dapat rebate sebanyak RM 10,000 jika membuat tempahan untuk projek ini. Pembeli juga tak perlu fikir dengan yuran guaman dan juga cukai pindah milik pembelian rumah.

Untuk membuat pembelian sekarang, pembeli hanya perlu bayar booking RM 500 sahaja kemudian boleh pilih unit yang masih kosong jika berkenan. Selepas booking, kita akan masuk untuk proses loan sehinggalah selesai proses pembelian.

Pembeli juga boleh membeli taman perumahan ini samada membuat loan bank, loan kerajaan ataupun membuat bayaran keseluruhan secara tunai.

Pembeli yang berminat boleh hubungi saya segera untuk tengok rumah di tapak .

Berikut adalah gambar gambar rumah di Taman Residensi Bidara Pendang

Jika anda ingin membeli rumah atau ingin menjual rumah boleh hubungi saya segera dengan klik di sini Ejen Hartanah Alor Setar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *